Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γλυκά της Μάνης


Σαμουσάδες( Σπάρτη)
 
 
 Υλικά:
2,5 φλυτζάνια τσαγιού σταρένιο αλεύρι
2.κ.σ λάδι
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι νερού ζαχαρόνερο
1 ποτήρι νερό
Καρύδια
Ζάχαρη
Κανέλλα
Γαρύφαλλα
Λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κιλό μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
 
Κοσκινίζετε το σταρένιο αλεύρι, ρίχνετε μέσα λίγο καυτό λάδι και το τρίβετε με τα χέρια ενώ προσθέτετε ελάχιστο χυμό λεμονιού, ελάχιστο μπέικιν πάουντερ, 1 ποτήρι του νερού ζαχαρόνερο παγωμένο και ένα ποτήρι του νερού σκέτο νερο.
Αρχίζετε σιγά σιγά να ζυμώνετε μέχρι να πιεί η ζύμη το νερό. Όσο ζυμώνετε, χαράζετε κατά διαστήματα τη ζύμη με ένα μαχαίρι, αναδιπλώνετε να ζυμωθεί καλά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνετε να ξεκουραστεί.
Σπάτε και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα καρύδια με ένα μαχαίρι.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώνετε μια επιφάνεια και ανοίγετε φύλλο, πολύ λεπτό,.
Ρίχνετε το καρύδι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλλα. Σε μία άκρη του φύλλου βάζετεε λίγο αλεύρι ακουμπάτε τον πλάστη και αρχίζετε να τυλίγετε το φύλλο γύρω από τον πλάστη. Όταν τυλιχτεί όλο το φύλλο σε ρολό, αποσύρετε σιγά σιγά τον πλάστη και πιέζετε με τα χέρια να κολλήσουν τα φύλλα καλά μεταξύ τους.
Κόβετε το ρολό σε φέτες με ένα μαχαίρι, καρφώνετε στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει στο τηγάνισμα. Βάζετε μπόλικο λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα να ζεσταθεί και τηγανίζετε τις σαμουσάδες..
Αφήνετε τις σαμουσάδες για μία νύχτα να ξεκουραστούν και την άλλη μέρα τις μελώνετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 2 ποτήρια νερό και 1 ζάχαρη, τα αφήνετε να βράσουν, προσθέτετε ένα ξυλαράκι κανέλλα και μόλις βράσουν ρίχνετε ένα κιλό μέλι.
Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και βάζετε τους σαμουσάδες για περίπου 10 λεπτά στο σιρόπι.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γλυκά της Μάνης


Σαμουσάδες( Σπάρτη)
 
 
 Υλικά:
2,5 φλυτζάνια τσαγιού σταρένιο αλεύρι
2.κ.σ λάδι
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι νερού ζαχαρόνερο
1 ποτήρι νερό
Καρύδια
Ζάχαρη
Κανέλλα
Γαρύφαλλα
Λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κιλό μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
 
Κοσκινίζετε το σταρένιο αλεύρι, ρίχνετε μέσα λίγο καυτό λάδι και το τρίβετε με τα χέρια ενώ προσθέτετε ελάχιστο χυμό λεμονιού, ελάχιστο μπέικιν πάουντερ, 1 ποτήρι του νερού ζαχαρόνερο παγωμένο και ένα ποτήρι του νερού σκέτο νερο.
Αρχίζετε σιγά σιγά να ζυμώνετε μέχρι να πιεί η ζύμη το νερό. Όσο ζυμώνετε, χαράζετε κατά διαστήματα τη ζύμη με ένα μαχαίρι, αναδιπλώνετε να ζυμωθεί καλά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνετε να ξεκουραστεί.
Σπάτε και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα καρύδια με ένα μαχαίρι.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώνετε μια επιφάνεια και ανοίγετε φύλλο, πολύ λεπτό,.
Ρίχνετε το καρύδι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλλα. Σε μία άκρη του φύλλου βάζετεε λίγο αλεύρι ακουμπάτε τον πλάστη και αρχίζετε να τυλίγετε το φύλλο γύρω από τον πλάστη. Όταν τυλιχτεί όλο το φύλλο σε ρολό, αποσύρετε σιγά σιγά τον πλάστη και πιέζετε με τα χέρια να κολλήσουν τα φύλλα καλά μεταξύ τους.
Κόβετε το ρολό σε φέτες με ένα μαχαίρι, καρφώνετε στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει στο τηγάνισμα. Βάζετε μπόλικο λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα να ζεσταθεί και τηγανίζετε τις σαμουσάδες..
Αφήνετε τις σαμουσάδες για μία νύχτα να ξεκουραστούν και την άλλη μέρα τις μελώνετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 2 ποτήρια νερό και 1 ζάχαρη, τα αφήνετε να βράσουν, προσθέτετε ένα ξυλαράκι κανέλλα και μόλις βράσουν ρίχνετε ένα κιλό μέλι.
Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και βάζετε τους σαμουσάδες για περίπου 10 λεπτά στο σιρόπι.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου