Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγές της Μάνης



Υλικά:
  • αβγά
  • ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • φρυγανιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • προαιρετικά παστό χοιρινό ή τυρί φέτα
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε να πιουν το ζουμί τους.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μετά χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τους ρίχνουμε άλλο λόγο αλάτι και την τα κομματάκια φρυγανιάς (τα τελευταία προαιρετικά).
  • Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι με τις ντομάτες και από πάνω ρίχνουμε τα αβγά.
  • Τα ανακατεύουμε συνεχώς με την ντομάτα και όταν κοντεύουν να ψηθούν (για πολύ λίγο) ρίχνουμε και το τυρί φέτα και σερβίρουμε ζεστό.
    (Εναλλακτικά, μαζί με το λάδι βάζουμε και κομματάκια παστό χοιρινό να ροδίσουν και μετά ρίχνουμε τα αβγά (όχι όμως φέτα και φρυγανιά). Αυτή η έκδοση είναι πιο βαριά...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγές της Μάνης



Υλικά:
  • αβγά
  • ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • φρυγανιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • προαιρετικά παστό χοιρινό ή τυρί φέτα
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε να πιουν το ζουμί τους.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μετά χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τους ρίχνουμε άλλο λόγο αλάτι και την τα κομματάκια φρυγανιάς (τα τελευταία προαιρετικά).
  • Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι με τις ντομάτες και από πάνω ρίχνουμε τα αβγά.
  • Τα ανακατεύουμε συνεχώς με την ντομάτα και όταν κοντεύουν να ψηθούν (για πολύ λίγο) ρίχνουμε και το τυρί φέτα και σερβίρουμε ζεστό.
    (Εναλλακτικά, μαζί με το λάδι βάζουμε και κομματάκια παστό χοιρινό να ροδίσουν και μετά ρίχνουμε τα αβγά (όχι όμως φέτα και φρυγανιά). Αυτή η έκδοση είναι πιο βαριά...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου