Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ριγανάδα.


Έκανα μια έρευνα στο Internet με την λέξη Ριγανάδα. Στις πολλές από τις σελίδες που βρήκα αναφέρεται σαν Επτανησιακή συνταγή. Σαν Μεσσήνιος όμως ξέρω πολύ καλά ότι η συνταγή έχει ρίζες στην Μεσσηνία. Εδώ θα σας περιγράψω την κλασική συνταγή που έτρωγα σαν παιδί φτιαγμένη από τα χεράκια της συχωρεμένης της γιαγιάς μου.
Υλικά :
2 με 3 φέτες ψωμί, ανάλογα την πείνα μας κατά προτίμηση από μπαγιάτικο ψωμί γιατί μουσκεύει καλύτερα όταν στύβουμε την ντομάτα.
Βρέχουμε τις φέτες με μπόλικο λαδάκι που δόξα το θεό έχουμε αρκετό και καλής ποιότητος.
Στύβουμε κάνα δύο ντομάτες ρίχνουμε επάνω χοντρό αλάτι που μαζεύαν  οι   παλιές γυναίκες το καλοκαίρι από τη Θάλασσα.
Έπειτα προσθέτουμε τη ρίγανη και εάν είχε περισσέψει από τον χειμώνα κανένα κομμάτι τυρί το βουτάγαμε στο χέρι. Το τριφτό τυρί επάνω στη Ριγανάδα ήρθε αργότερα όταν τα αγαθά έγιναν περισσότερα. Άντε και καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ριγανάδα.


Έκανα μια έρευνα στο Internet με την λέξη Ριγανάδα. Στις πολλές από τις σελίδες που βρήκα αναφέρεται σαν Επτανησιακή συνταγή. Σαν Μεσσήνιος όμως ξέρω πολύ καλά ότι η συνταγή έχει ρίζες στην Μεσσηνία. Εδώ θα σας περιγράψω την κλασική συνταγή που έτρωγα σαν παιδί φτιαγμένη από τα χεράκια της συχωρεμένης της γιαγιάς μου.
Υλικά :
2 με 3 φέτες ψωμί, ανάλογα την πείνα μας κατά προτίμηση από μπαγιάτικο ψωμί γιατί μουσκεύει καλύτερα όταν στύβουμε την ντομάτα.
Βρέχουμε τις φέτες με μπόλικο λαδάκι που δόξα το θεό έχουμε αρκετό και καλής ποιότητος.
Στύβουμε κάνα δύο ντομάτες ρίχνουμε επάνω χοντρό αλάτι που μαζεύαν  οι   παλιές γυναίκες το καλοκαίρι από τη Θάλασσα.
Έπειτα προσθέτουμε τη ρίγανη και εάν είχε περισσέψει από τον χειμώνα κανένα κομμάτι τυρί το βουτάγαμε στο χέρι. Το τριφτό τυρί επάνω στη Ριγανάδα ήρθε αργότερα όταν τα αγαθά έγιναν περισσότερα. Άντε και καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου